Nyomtasson mini autót! Nem játék!

Szinte hihetetlen, a kínaiak már 3D-ben autót is nyomtatnak! Az eredeti angol cikk címe így szól: “Két kínai gyár 3 nap alatt képes nyomtatni egy elektromos autót, melynek ára 10 ezer dollár

Két Shangai székhelyű, 3D nyomtató anyagokkal foglalkozó cég – Polymaker and X Electrical Vehicle Limited (XEV) – most indított útjára egy kisautót, amely porrá zúzza a hagyományos autó gyártó öntőformákat. Az XEV központja Hong Kongban van, a tervezőiroda Olaszországban működik, a gyár pedig Kínában. A kisautót LSEV névre keresztelték.

A Polymaker cég társalapítója azt nyilatkozta, hogy ez az első “igazi” tömeggyártásra készült projektjük: “Amikor azt mondom, hogy “igazi” akkor azt úgy értem, hogy sok cég készít 3D nyomtatással mindenféle terméket, de egyik sem hasonlítható az LSEV autóhoz a mérete, arányai és intenzitása tekintetében.”

Milyen is ez az LSEV nyomtatott mini autó?

Külső méreteit illetően körülbelül 2,5 méter hosszú, 1,3 méter széles és 1,5 méter magas. Az autó bizonyos műszaki adatait titkolják. Annyit azért megtudhatunk, hogy a súlya 452 kg, a maximális sebessége 69 km/óra és egy töltéssel megtehető távolsága kb. 150 km. Ez a járgány kisebb, mint a Smart For Two kocsi.

A kétüléses kocsi 57 részből készül, összehasonlításként egy hagyományos autó mintegy 2000 komponensből áll. Az autó váza, ülése és ablakai az egyetlen olyan látható részek, melyek nem 3D nyomtatással készülnek.

A gyártó XEV cég szerint egy autó előállítása 3  napot vesz igénybe a nyomtatást és az összeszerelést is figyelembe véve. A 3D nyomtatás során megerősített nylon, politejsav, és gumi-szerű termoplasztikus poliuretán (TPU) alapanyagot használnak.

Az LSEV autó eladását közvetlenül a gyárból intézik. Ez annyit jelent, hogy a vevő direkt a gyártól rendel, nincs szükség autókereskedőre, autóraktárra. Az első autókat 2019 áprilisában szállítanák az európai és ázsiai vásárlókhoz. Már 7000 nagy reményű európai kuncsaftól kaptak rendelést a 10 ezer dolláros miniautóra.

A kocsi maximális 69 km/órás sebessége nyilvánvalóan nem az autópályákon teszi népszerűvé az LSEV-t, de a városi forgalomban egészen biztosan nagyon jól használható.

Nos eddig a cikk. Amiről nem szól a fáma, számomra nem világos, az például a szervizelés, esetleges alaktrész pótlás. Baleset esetén mennyire biztonságos a felépítmény? A kerekeket is tényleg nyomtatták? Az LSEV télen is használható, van fűtése? Nem tudni, hogy van-e és mekkora a csomagtartó, mondjuk a piaci kosár elfér-e benne. A gyár persze biztosan szívesen válaszolna az ilyen jellegű érdeklődő kérdésekre.

A magyar hatóságok vajon milyen kategóriába sorolják ha valaki rendel egy LSEV-t az interneten? Kaphat-e egy ilyen mini autó forgalmit? Vagy a Moped autó sztorija újra feltámad?

Lejegyezte: MK