Tanácsok: Hogyan vezessen jeges úton

Egy jeges útra való ráhajtás a legtapasztaltabb autóvezetők számára is rémálom, a taxisok sem szeretik pedig ők profi autósok. Néha az is előfordulhat, hogy a hó alatt meghúzódó jégpáncélt nem is látjuk. Persze a legjobb lenne, ha a lefagyott utakra egyáltalán nem hajtanánk rá, de hát télen is el kell jutni a munkahelyre, állomásra, boltba – tehát muszáj autóba ülni. A hidak, felüljárók ilyen szempontból különösen veszélyesek.

Mindenesetre induljunk el korábban, mert a szokásosnál valószínű kisebb sebességgel tudunk majd haladni. Legyen jó téligumi az autónkon és ismerjük a helyes vezetéstechnikát. Íme pár jótanács, mely segíthet elkerülni a legrosszabbat.

  1. Kisebb sebesség, nagyobb követési távolság

Ez a tanács magától értetődik, de vannak akik mégis elfelejtik. Pedig sokkal célszerűbb megakadályozni az autóval a csúszkálást, mint korrigálni az ilyen műveletet. Hiába ülünk a legszuperebb terepjáróban, ami a legdrágább téli gumikkal van felszerelve, a jégen az ilyen kocsi is csúszik. A csúszás már önmagában azt jelenti, hogy a körülményekhez képest gyorsan megyünk.

Próbáljuk meg legalább 20 másodpercnyi távolságra követni az előttünk haladó autót. Ezt hogyan ellenőrizhetjük? Keressünk valamilyen fix pontot az út mentén, lámpaoszlop, fa, tábla, stb. Figyeljük meg, hogy az előttünk menő kocsi mikor halad el a kiválsztott tárgy mellett. Utána lassan számoljunk egyesével addig, amíg mi is elérjük ugyanazt a tárgyat. Ha az idő 20 másodperc alatt van, lassítsunk kicsit, mert túl közel vagyunk.

 

  1. Megfelelő téli gumik

Jó állapotban levő téli gumik nélküli autóval közlekedni egyenesen bűntény. Sajnos ennek ellenére látni autósokat, akik magukat és másokat is veszélyeztetve nem áldoznak téli gumikra. A téli gumi szett kiválasztásánál sok szempontot kell figyelembe venni, de ez egy külön téma.

Most csak a használt gumikra hívnánk fel a figyelmet,  a minőség nagyon fontos, mert ha nem éri el az abroncs mintázatának mélysége minimum a 3 mm-t, akkor nem sokat ér az egész – a sebészeti gipsz-ágyon már hiába magyarázkodunk!

Egy átlagos minőségű, új téligumi szett ára kb. százezer forint. Ez napi 370 Ft-ot jelent, ami egy jobb minőségű dobozos sör ára, de egy doboz cigire nem is elég. A sör, cigi gyorsan elfogy, a téligumik viszont nem egy szezonra valók. Szóval érdemes mérlegelni mi ér többet.

Téli külföldi út előtt gondoljunk arra is, hogy bizonyos országokban télen kötelező a hólánc, például Ausztria, Németország. Vannak országok, ahol eleve kötelező, van ahol bizonyos feltételek mellett, és van, ahol az abroncs mintázat mélységét is előírják.

Szerezzük be a kocsinkhoz való hóláncot és próbáljuk is meg a feltételét és levételét. Azonban csak havas, jeges úton használjuk!

  1. Megfelelő kormányzási technika

Amikor havas úton halad a kocsi, a külső hangok sokat segíthetnek. Kapcsolja ki a rádiót és figyelje a hó ropogását. A hó ugyanis hangokat ad ki, amikor a kerék alatt összenyomódik, és a kerékre felcsapódik. Ha ez a hang hirtelen megszűnik nagyon figyeljünk! Ez ugyanis azt jelenti, hogy jégréteg van a hó alatt, tehát nagyon veszélyes területre értünk, az autó csúszni kezd. Ilyenkor az ijedtségünk közepette is jusson eszünkbe, hogy minden hirtelen mozdulat csak ronthat a helyzeten.

Figyelje meg, hogy a kanyarban az autó eleje vagy háta akar-e letérni az útról és annak megfelelően cselekedjen.

3.1 Túlkormányzott autó

A túlkormányzott autó hátulja akar kicsúszni a kanyarban, vagy le is tér a kanyar ívéről, oldalt csúszik, túlfordítja a kanyarodó autót. A hátsókerék-hajtású autóknál könnyebben előfordul ez a jelenség, pláne ha túlzott erőt akarunk az út felületére átvinni, így a kerekek csúszni kezdenek. Ez a fajta csúszás a veszélyesebb, általában rém gyorsan történik. Mit tehet ilyenkor?

A csúszás irányába ellenkormányozzon, de csak addig, míg az autó már nem csúszik. Ezután gyorsan tekerjen egyenesbe, mert így védheti ki, hogy az autó a másik irányba még nagyobb lendülettel csapódjon.

3.2. Alulkormányzott autó

Ellentétben a túlkormányzott autóval, az alulkormányzott gépkocsinak először az eleje akar letérni a kanyar ívéről, miközben a hátulja stabil marad. A vezető azt érzi, mintha az autó nem akarná bevenni a kanyart. Mi a teendő ilyenkor?

Vegye le a lábát a gázpedálról, hagyja, hogy az autó lassuljon, így az újra tapadni fog, és beveszi a kanyart.

Lejegyezte: DD