Ma már nem tekinthető luxusnak egy külföldi nyaralás – bár az utazásunkat valószínű nem taxival tervezzük megvalósítani. Bármelyik országba megyünk, taxival mindenhol találkozunk – szerencsére. A következő összeállításban egy színes képet szeretnénk festeni 12+1 országra jellemző taxiról.

Tekintsenek úgy a rövid hírekre, mint amikor egy új helyen megkóstolják a helyi specialitásokat, hiszen a lokális ételek bizonyos fokú bepillantást adnak a helyi kultúrába, tradíciókba. A hírekben szereplő járművek sem mindenhol egy hagyományos autó formáját követik. Némelyek között vannak ugyan hasonlóságok, de mégsem egyformák – országról országra, sőt, városról városra is eltérhetnek.

Azonban van egy közös vonásuk: a taxis szolgáltatás, az utasok fuvarozása háztól házig, vagy kikötőtől kikötőig.

1. Bécs: fiáker

Bécs híres a lovak által vontatott taxikról, amit mi is régóta ismerünk. Fiáker vagy fiákker néven még Szenes Iván dalában is megemlítik ezt a járgányt. A fiáker-taxit általában családi vállalkozások működtetik, a történetük egészen 1693-ig nyúlik vissza. Manapság már elsősorban esküvők, nagy események alkalmával veszik igénybe, a napi taxizásra már kevésbé használatos.

2. München: elegáns taxik

Manapság a legtöbb német városban, különösen Münchenben az elegáns, krém színű taxikkal utazhatunk. Az autók márkája sem holmi ócskaság, zömmel Audi, BMW és Mercedes kocsikkal bonyolítják az utasok szállítását. Németországnak fontos szerepe van a taxizásban, hiszen egy német mérnök, Friedrich Wilhelm Gustav Bruhn, alkotta meg az első taxiórát 1891-ben.

3. London: az ikonikus fekete taxi

Az angliai taxizás története egészen 1605-ig vezethető vissza. Londonban ekkor kezdett el működni a bérkocsi szolgáltatás, amihez sofőr is járt. Ez volt a mai taxi elődje. Nem csoda hát, hogy a londoni konzervatív külsejű, fekete, magas karosszériával rendelkező taxik ma is a világ legjobbjai között szerepelnek.

4. Tajföld: a háromkerekű Tuk-Tuk

A tajföldi taxik különböző színű és formájú járművek lehetnek. A Tajföldre látogató turista azonban nem hagyhatja ki a Tuk-Tuk fuvart. Rendkívül népszerű jármű, különösen a nagyon zsúfolt városokban, mint például Bangkokban. Ezeket a háromkerekű járgányokat autó-riksának is nevezik. Irtó gyorsan közlekednek, és jó mulatság az útközbeni szemlélődés. Drágábbak a hagyományos taxinál, de a kaland megéri. Aki tuk-tukba ül az számítson a nagy sebességre, a rengeteg kátyú miatti zötyölődésre, autók közötti szlalomozásra, és néha lélegzetelállító közlekedési helyzetekre.
Bangkokban egyébként a hagyományos taxik élénk rózsaszínűek, és még taxióra is van bennük.

5. New York: vizitaxi

A new yorki utcákon alapvetően a sárga taxi a megszokott látvány. Azonban a Hudson folyón és az East folyón (Keleti folyó) csodálatos élményt nyújt a vízitaxizás. A cégnek 12 hajója van, melyeket bérbe is lehet venni, illetve a napi utazást lényegesen gyorsabban meg lehet tenni, mint szárazföldön. A new yorki vizitaxik is sárga színűek.

A vízitaxi persze nem New York jellegzetessége, hiszen Velence és az ausztrál Sidney is nyújt hasonló szolgáltatást. A velencei “motoscafi” a város leggyorsabb és egyben a legdrágább taxiként szolgáló járműve. Az ausztrál vizitaxik oldala nyitott, így az utasok élvezhetik a remek kilátást és a friss levegőt.

6. Fülöpszigetek: tricikli taxi

Hasonlóan Tajföldhöz, a fülöpszigeti tricikli taxik is nagyon változatos színben és formában léteznek. Fülöpszigeti nyelven ezt a járgányt “traysikel”-nek nevezik. A legnépeszerűbb változat valójában egy oldalkocsis motornak felel meg. Aki ragaszkodik a hagyományos taxihoz, az is nagyon könnyen talál fuvart a jól felszerelt Toyota márkájú autók között.

7. Barcelona: fekete-sárga taxik

Függetlenül a taxis cégtől, minden barcelonai taxi színe sárga és fekete. A járművek általában nagyon tiszták, kényelmesek, pontosak, és bőven van belőlük. Barcelonában kb. tízezer taxis dolgozik. Aki a hétvégén vagy ünnepnapon akar taxiba ülni, az számítson magasabb fuvardíjra.

8. Kína: sanlunche = háromkerekű

A tradicionális kínai nyelven ezekkel a jelekkel írják a “háromkerekűt”: 三輪車. A modern kínai viszont így: 三轮车 . Nekem csak annyi világos, hogy mindkét esetben az első karakter 3 vonalból áll, a többi “kinai”. A képen látható járgányhoz hasonló taxik kb. 1950 óta közlekednek Kínában, akkor váltotta fel az ember által vontatott riksát.

9. Párizs: bicikli taxi

Párizsban a bicikli taxi szolgáltatás négy cég kezében van. A bringa taxi városon belül és kívül egyaránt igénybe vehető, elsősorban nézelődésre alkalmas. Ugyanis ezek az elektromos bringák, kb. 13 km/óra sebességre képesek. Szóval a reptérre nem biztos, hogy egy ilyen járművel időben kiér az ember – ha siet.

10. Görögország: Szpéces lovas taxi

A görög Szpécesz (modern görög írásmóddal: Σπέτσες) szigetén, ahol a kocsik használata lényegében be van tiltva, a lovaskocsi tökéletes helyettesítő jármű. Az alig 22 négyzetkilóméter területű szigeten rendkívül romantikus utazást nyújt a lovaskocsi. Sajnos csak főszezonban érhető el, így akinek a szpéces taxi kipróbálása is szerepel a céljai között, annak muszáj megvárnia a tömegek utazását.

11. Dubai: abra csónak taxi

Dubajban mindent bedobnak a turisták szórakoztatásához. Ehhez járul hozzá az abra névre (arabul عبرة – jobbról balra olvasandó!) keresztelt vizi taxi. Ez valójában egy fából készült csónak, amit már 1700 óta használnak a dubaji öböl két partja között személyfuvarozásra. A csónak taxizás során fantasztikus látványt nyújtanak a két parton elterülő épületek. Az egyik oldalon a modern Dubaj a felhőkarcolóival, a másikon pedig a hagyományos arab stílusú házikók láthatók.

12. Olaszország: Piaggio Ape taxi

Az olaszországi Ischia szigete kb. 46 négyzetkilóméter, tele van mókával, szórakozással. Jellemzője a mikrotaxi, a hagyományos Piaggio Ape Taxi. Ez amolyan mopedhez hasonlító járgány. Tervezője ugyanaz a mérnök, aki 1946-ban a ma is népszerű Vespa motort álmodta meg. A szigeten egyébként a leghosszabb út maximum 40 percig tart. A csomagokra külön fizetni kell! A “vespa” olasz szó magyar jelentése “darázs”.

12+1 Tokio: a tökéletes taxi

Ha valaki elrepül egészen Japánig és Tokióban tölt némi időt, a taxizásra tartalékoljon pénzt bőven. A szolgáltatás rendkívül drága, ugyanakkor kifogástalan. A kocsik belseje makulátlanul tiszta, az ajtó automatikusan nyílik, a fehér kesztyűt viselő sofőr rendkívül udvarias. A japán taxisofőr elképesztően komolyan veszi a munkáját, ami a külsőségekben is látható. A kesztyű mellett sok sofőr kalapot és tökéletesen formális ruházatot visel. A kocsikból a hátsó ajtót a vezető ki tudja nyitni, ezzel is könnyítve az utas kiszállását. Ráadásul borravalót egyáltalán nem várnak el, sőt, egyenesen modortalanságnak tartják.

Lejegyezte: MK