A külföldi KRESZ ismerete fontos kérdésként merülhet fel autóbérlés során. Ha valahol egy vagy több hetet töltünk egy “saját” kocsi nagy előnyökkel járhat. Persze a helyismeretünk nyilván nem vetekszik egy helyi taxiséval, de hát egy jó térkép, vagy GPS a kocsiban ezen az akadályon is átsegít minket. No, de mi van a KRESZ tudományunkkal? Nem ismerhetjük minden ország helyi szokásait.

Ezért most segítünk két afrikai ország – Botswana és Ruanda – “iratlan szabályainak” kiismerésében. A részletes leírás ellenére nehéz e két külföldi államban a sajátos KRESZ alkalmazása, egy taxi igénybevétele gondtalanabbá teheti ott töltött napjainkat.

Botswanai KRESZ helyzet

Ez az afrikai kontinens meglehetősen déli részén elhelyzekedő ország elég érdekes dolgokat nyújt autós szemmel. Az autópark elég jó, a legnépszerűbb autófajta a Toyota. Egy csomó típusnak a nevét otthon nem is ismerjük. Ilyen feliratokat láthatunk a kocsik hátulján, hogy Nadja, Allex, Ipsum, Exurb. A használtautó piaca egyedülálló, a legfőbb forrás az Egyesült Királyság, Ausztrália, Japán. Elvétve BMW és Mercédes is látható, de azok rendkívül drágák és nagyon nehéz alkatrészt találni.

Az EU-s jogosítványt 3 hónapig elfogadják, de aki dolgozni jön ebbe a sivatagi országba, annak vizsgáznia kell a helyi jogsi megszerzéséhez. Az autósiskola működtetéséhez nem kell speciális engedély, elég egy helyi vezetői engedély. A gyakorló pálya sem okoz gondot, mert ahol van egy kis szabad terület és egy árnyas fa, máris kialakítható a tanpálya. Néhány bólya, vagy pár kupac tehénürülék tökéletes jelölés. A fa alá helyezett műanyag asztal, vagy fatuskó pedig az irodát szimbolizálja.

Az oktatás nem túl szigorú, aki képes egyhelyben ülni és előre nézve a lábát a gázpedálra vagy a fékre tenni mehet a forgalomba. Szerencsére az autók 99 %-a automata, így a sebességváltással nem kell bajlódni. Az előrenézés komoly dolog, mert tolatás közben is előre néznek, egészen a belső visszapillantó tükörig.

Az út szélén nagyon széles a leállósáv, majdnem egy egész autó elférne. Ez arra jó, hogy amikor a tanulóvezető 12 km-es sebességgel halad, akkor oldalról meg lehet előzni. Ha van járda, a helyi taxisok ott előznek, ami nem gond mert nincs járdaszegély, és minimális a szintkülönbség.

Egy Botswanaban dolgozó német ismerős mesélte, hogy törvénytisztelő állampolgárként ő bizony akart szerezni helyi jogosítványt. El is ment a német jogsijával a megfelelő rendőrségre, ahol kellő várakozás után azt mondta neki az illetékes “uram, ne zavarjon ilyen kérdéssel, nagyon elfoglalt vagyok”. Ezek után ki próbálkozna tovább?

A magyarhoz képest, ebben a külföldi országban a KRESZ szabályok fordítva értelmezendők, mert a kocsik az út baloldalán haladnak. Ennek megfelelően a balra kanyarodás kis ívben, a jobbra kanyarodás pedig nagy ívben történik. A legizgalmasabb a kétsávos körforgalmból való ép kijutás. A kormány persze az autó jobboldalán található. Amíg meg nem szokja a vezető, addig rendszeresen az ablaktörlővel indexel mert hát ezek a hasznos eszközök is másként vannak beszerelve.

A hangjelzés használata viszont egészen különleges. A taxisok és minibuszosok hangos dudálással jelzik jelenlétüket. Szemük az út helyett a járdát vizslatja és minden gyalogosra rádudálnak, nem kér-e fuvart. Ha kér, a combo-nak nevezett kis buszok és taxik vezetői bármelyik sávból, azonnal kihajtanak az út szélére. Bármikor elindulnak és leállnak különösebb indexelés nélkül. A defenzív vezetés erősen ajánlott, vagy marad a taxi. Ha taxiba akarnánk ülni, a viteldíjat viszont előre ki kell alkudni. Nem ritka, hogy a sofőr előleget kér, amit aztán az első benzinkútnál üzemanyagra költ. Taxióra csak a nagyobb cégek kocsijaiban van.

A zebra (nem a négylábú állat!) viszonylag ritka, így a gyalogosok ott mennek át az úton, ahol tudnak és akarnak. A Botswanaban “robot”-nak nevezett villanyrendőrnél viszont a gyalogosok gondosan kivárják, hogy amikor az autósoknak zöld lesz, ők is akkor induljanak el. Csak az a baj, hogy az útjuk egymásra merőleges!

Egyébként a robot csak piros és zöld színben világít. A “kikapcsolt” villanyrendőrt folyamatos piros villogás jelzi. Ilyenkor általában rendőr irányítja a forgalmat, viszont azt nagyon jól csinálják. A közlekedési karjelzések teljesen megegyeznek a magyar jelzésekkel, ebben nincs semmi idegen.

A KRESZ táblák zöme azonos a magyar utakon is látható táblákkal, de vannak különlegességek. A tehén fontos élelmiszer és export termék, ezért igen nagy becsben tartják. Külön veszélyt jelző tábla figyelmeztet az ilyen haszonállatok által frekventált helyeken. Az út mentén gyakran legelnek ezek a szegény tejet adó párák. Amúgy a különböző vadállatok útja is gyakran éppen az autósok előtt vezet keresztbe, rájuk is számítani kell, a táblák őket is jelzik. Amúgy sem kérdéses, hogy egy autó és elefánt találkozásakor ki a nyerő!

Az autók műszaki vizsgáztatása ismeretlen. A kocsi forgalomban tartását pénz formájában kell évente leróni az államkasszába. Ezt a postán lehet befizetni a tulajdonjog igazolása után. Amint a befizetés lezajlott, mindjárt a postán kap egy cetlit az autós, amit a szélvédőre kell ragasztania – ez az igazolás.

Magát a kocsit műszakilag nem ellenőrzik. Azonban ha a tulajdonos a járgány műszaki állapota miatt okoz balesetet, akkor olyan büntetésre számíthat, hogy azt sosem felejti el.

A fentiek ellenére nagyon kevés baleset történik. A látszólagos fejetlenségben is vigyáznak egymásra a közlekedők. Ez megfontolandó a magyar autós társadalom számára is.

Ruandai KRESZ helyzet

Ruanda fele, északra haladva a KRESZ szabályok is közelednek a magyarhoz. Ebben a külföldi országban már az út jobb oldalán vezetnek az autóval megáldott szerencsés állampolgárok. Itt is a Toyota a legnépszerűbb autó, és persze leginkább csak a használt példányait tudják megfizetni.

Feltűnő jelenség a rengeteg motorkerékpár, amik lényegében a tömegközlekedést helyettesítik. Ezek ugyanis motoros taxiként szolgálnak. Minden sofőrnek van egy plusz bukósisakja, amit az utas kap meg felszálláskor, azaz felüléskor. Ez a taxi fajta aztán igazán könnyedén lavírozik a legnagyobb csúcsforgalomban is. Bár meg kell jegyezni, hogy a csúcsforgalmat részben ők maguk okozzák a rengeteg járgánnyal.

A közlekedési táblák is hasonlóak részben a botswanhoz, részben a magyarhoz. Az úton szemben haladó vezetők viszont egészen egyedi módon tájékoztatják egymást. Ruandában az országúti indexelésnek nem sok köze van az irányváltoztatási szándék jelzéséhez. Amikor a lakott településen kívül haladó autó balra indexel, ezzel figyelmezteti a mögötte levő kocsit, hogy ne előzzön mert veszélyes. Ha az elöl haladó autó jobbra indexel, akkor szabad előzni.

Ők is jelzik villogtatással van-e rendőr a közelben, amúgy ez főleg az országútra érvényes mert a településeken szinte minden sarkon van fegyveres rendőr. Ha egy szembejövő sofőr egyet villogtat, akkor szabad a gazda, nincs rendőr a környéken. Azonban ha az alkarját felemeli és egyben a hüvelykujjával lefele mutat, akkor vigyázat, valahol ott egy zsaru.

Ruandában is nagyon ritka a baleset. Az iszonyatosan zsúfolt utak miatt viszonylag kis sebességgel haladnak, és bár a követési távolság csak pár centi, mégis meg tudnak állni időben. A tapasztalatlan, vagy külföldi vezető számára a motoros taxik a veszélyesek, mert ők a vonalon haladnak, így lesz a 3 sávból 6 sáv.

Szerencsére a ruandai nép főleg tejet iszik, az pedig nem okoz részegséget. A lámpa nélküli nagyobb kereszteződésekben hiába a jobbkéz szabály, nincs idő az alkalmazására. Lassan előregurulva, szemesnek áll a világ.

Egyébként mielőtt taxival, vagy bármilyen autóval parkolóházba, plázába behajt valaki, a kocsit és utasait is alaposan ellenőrzik. Az autó alját egy hosszú nyelű, hatalmas átmérőjű tükörrel átvizsgálják. Ez persze lelassítja a bejutás idejét, tehát ha az idő fontos, akkor ezt a manővert bele kell számítani. Egy afrikai mondás szerint, nekik idejük van, nekünk pedig óránk. Na ezt értelmezze egy időmenedzsmenttel foglalkozó tanácsadó!

Mindkét országban rengeteg használt, fekete autógumi keletkezik. Megfelelő feldolgozóipar hiányában, a gumik gyakran színes vagy fekete gumi-bútorok formájában lelnek új életre.

Lejegyezte: M.K.