Üzemanyag kímélő autóvezetés

Némely autós úgy vezet, mintha ingyen benzin lenne az autójában. Alaposan rátapos a gázpedálra a mosonmagyaróvári Tesco körforgalom előtt azért, hogy aztán tövig nyomhassa a féket mert a zebrára lépő gyalogost mégsem ütheti el. Mi értelme volt annak a rengeteg energiának, amit egy fékezéssel kinullázott? Az agresszív vezetés (gyorshajtás, hirtelen gyorsítás, hirtelen fékezés) egyenlő az üzemanyag pazarlással. Az ilyen sofőrök vagy milliomosok, vagy nem hallottak a benzint kímélő vezetési stílusról.

Folytatjuk vezetéstechnikai mini sorozatunkat, amiben eddig a jeges úton való vezetésről és az éjszakai autózásról írtunk.

Az alábbi 9 tippünk arról szól, hogy milyen módon tudunk spórolni az üzemanyaggal ha betartunk néhány technikai és viselkedésbeli javaslatot. Dízelesek is figyeljenek! Az így megtakarított pénzt pedig költsék valami jó programra.

1. Ne hordozzon felesleges súlyt a csomagtartóban

Mint az emberi testnek, az autónak is több üzemanyag kell a nagyobb súly cipeléséhez. Mi sem hordunk magunkon mindenféle zsákokat, hát ne hagyja a csomagtartót tele különböző nehéz holmikkal, amire útközben nincs is szüksége. Persze nyilván minél nehezebb az adott holmi, annál kevésbé van kedvünk kiszedni, viszont annál több benzint pazarlunk.

2. Húzza fel az ablakokat és a napfénytetőt(ha van)

Ez a tanács főleg az országúton, vagy az autópályán való vezetésre érvényes. Ott ugyanis gyorsabban autózunk és olyankor az autó formája nagyon fontos. Az autótervezők ezt hívják aerodinamikának, és sok mukát ölnek bele abba, hogy csökkentsék a légellenállást, minél áramvonalasabbá tegyék a kocsit.

Minden, ami a kocsin van és szélhangot produkál, valójában megnöveli a kocsi fogyasztását. Az autó formájával kapcsolatban utólag mi semmit nem tudunk tenni, de az ablakok felhúzásával és a napfénytető becsukásával javíthatunk a helyzeten.

Kevesebb üzemanyag fogy, ha a szellőző nyílásokon át engedjük be az autóba a levegőt, illetve ha nagy melegben a légkondicionálót használjuk.

3. Vegye le a tetőtartót, a sítartót, a bicikli tartót

A kocsi tetején levő különböző extra tartók még annál is több üzemanyag fogyasztást eredményeznek, mintha nyitva hagynánk az ablakokat. Még ha nincs is semmi a tartókban akkor is növelik a légellenállást. Mintha egy mini autót hordoznánk a tetőn! Ha nincs szükség a tartókra szereljük le, nem olyan nehéz a garázsba elhelyezni.

4. Egyenletesen haladjon

A legideálisabb autókázás az lenne, ha állandó sebességgel és a sebváltó legmagasabb fokozatában tudnánk utazni. Gondoljunk például egy biciklisre, ha hirtelen felgyorsít, az igencsak megterheli a lábizmait, több energia kell.

Az autónál is ez a helyzet. Időnként nyilván muszáj előzni, de annak nincs értelme, hogy magunk mögé parancsoljunk egy kocsit, aztán a következő lámpánál pont előtte álljunk. Ezzel nem sokat haladtunk.

A fékezés végül is az értékes helyzeti energiát vesztegeti, feleslegesen égettünk el üzemanyagot. Figyeljük a közlekedést, és időben lassítsunk úgy, hogy például levesszük a gázpedálról a lábunkat.

5. Padlógáz helyett vegyen egy sebességgel vissza

Ha mondjuk ötösben van, ésszerű sebességgel halad, de gyorsítani akar, ne a gázpedált nyomja tövig mert akkor valójában több benzint fogyaszt! Ehelyett kapcsoljon eggyel vissza.

A körülöttünk közlekedők figyelése – mint mindig – most is csak a javunkra válhat. Becsüljük meg előre, hogy szabad-e, kell-e, érdemes-e gyorsítani, előzni és ha igen, akkor ne nyomjuk a gázpedált tövig.

6. Tartsa be az előírt sebességet

Ez a tipp részben kapcsolódik az előző ponthoz. Ha egy hosszú út során túllépjük a megengedett sebességet, főleg az autópályán, talán nyerünk egy kis időt, esetleg hamarabb érünk célba. Azonban ha 150-el megyünk 130 helyett, a pénztárcánk bánja.

Nem csak a lehetséges büntetés miatt, hanem mert több üzemanyagot használ fel az autónk. Bár a járgányunk kevesebb ideig megy, de a magasabb sebesség fenntartásához szükséges benzin mennyisége lényegesen több. Nem csak az idő pénz, az üzemanyag is!

7. Kapcsolja ki a légkondit

A 2. pontban ugyan azt írtuk, hogy a nagy melegben inkább légkondizzon az ablak lehúzása helyett, de a hangsúly a nagy melegen van. Ne használja egész évben a légkondicionálót. Csak akkor működtesse ha valóban túl magas a hőmérséklet és a közérzet javításhoz feltétlenül szükséges.

Végül is a légkondi is a motortól kapja a működéshez szükséges energiát, a motor pedig az üzemanyagból nyeri azt. Aztán ne felejtsük el, hogy a keringtetett levegőben mennyi mikróba, penészgomba lehet – de az egészségügyi hatások már egy külön téma.

8. Rendszeressen ellenőrizze a keréknyomást

Minél laposabb a kerék, annál több üzemanyagra van szüksége az autónak. A nem kellően felfújt keréknek nagyobb felülete érintkezik az út felszínével ezáltal megnő az ellenállás. A keréknyomást a külső hőmérséklet is befolyásolja, tehát tényleg fordítson rá gondot!

Ráadásul a kerekek is jobban kopnak, melegszenek, az autó stabilitása romlik. A gyárilag előírt keréknyomást általában a vezető felőli első ajtó oldalának belsején tüntetik fel.

9. Autózzon kevesebbet

Hát ez a tanács valószínű felborzolja az autósok idegeit. No persze! – nyilván most hahotáznak – ha nem autózunk, nem kell üzemanyag sem.

Azonban nem erről van szó. Tudja-e, hogy ha egy autót több órás parkolás után indítunk be, akkor a hideg motor miatt az első pár kilóméteren többet fogyaszt? Esetünkben a kevesebb autózás jobb útvonal tervezést jelent.

Próbálja meg a napi kisebb utakat egy nagyobb körúttá kombinálni. Nyilván ha a gyerekért kell menni, vagy valakiért az állomásra akkor ott kell lennünk és kész. Viszont egyúttal elintézhetünk valamilyen bevásárlást, a postát, vagy beadni az öltönyt a tisztítóba.

Sajnos a csúcsforgalom sem a benzin takarékosságról híres, ha lehet, kerüljük. Az állandó egyesben, kettesben való kapcsolgatás, elindulás, megállás rengeteg üzemanyagot fogyaszt. Akinek rugalmas munkahelye van és kocsival jár, az könnyebb helyzetben van. Az ideális megoldás a P+R (park-and-ride) lenne, azaz elérhető parkolóhelyek a tömegközlekedési csomópontokon. Hát erre még várnunk kell.

Lejegyezte: Dudu