10+1 tanács az  éjszakai vezetéshez

Biztosan tudom, hogy nagyon sokan gyűlölik az éjszakai vezetést. Nem csoda, hiszen legalább olyan veszélyeket rejteget, mint az előző bejegyzésünkben taglalt jeges úton való vezetés. Őszintén szólva ez a napszak nekünk taxisoknak sem a kedvencünk, de hát mi mégis csak profi vezetők vagyunk, felkészültünk mindenre. Ettől függetlenül, mi is dühösek leszünk, amikor valakinek a reflektora a szemünkbe világít. A puszta lelkiállapot változáson kívül, a reflektorozás azért is kerülendő, mert nagyon veszélyes helyzetbe sodorhat mindenkit. Az éjszakai vezetés lényegesen ritkább, mint a nappali, de ez nem tükröződik a balesetek számában.

A sötétben a mélység érzékelés, a színek megkülönböztetése, a perifériás látás sokkal gyengébben működnek, mint fényben. Ráadásul éjjel fáradtabbak is vagyunk, esetleg később vesszük észre az akadályt és nehéz időben lefékezni. Azonban nem ülhetünk ölbetett kézzel a napfelkeltére várva, az a nyaralás idejére való. No és azt se felejtsük el, hogy télen hamarabb kezdődik az éjszaka, már 4 óra körül sötét van! Az alábbiakban összefoglaltunk 10+1 tippet a biztonságos éjszakai vezetéshez.

1. Állítsa be a fényszórókat

Még a vadi új autóknál is előfordulhat, hogy a fényszórók nem egyformára vannak beállítva, vagy közelebbre világítanak, mint kellene. Érdemes egy kis erőfeszítést tenni és a lámpákat helyesen beállítani. Ha ezt a tulajdonos maga teszi, akkor segítségére lesz az autó műszaki leírása. Azonban legyünk türelemmel, néhány próbálkozásra szükség lehet, mielőtt a tökéletes beállítást megtaláljuk. Mindenesetre arra nagyon figyeljünk, hogy a szembejövő autósokat a lámpáink ne vakítsák el.
Az egyformán és a helyes távolságra világító lámpák fénye egy tompa, matt fényhatást láttatnak ha valami a fény útjába kerül. Ezért mindig tartsuk tisztán a fényszórók búráit. Ha az autónk régi, a műanyag búrák elsárgulhattak, vagy elhomályosulhattak. Ezt legegyszerűbben úgy oldhatjuk meg házilag, ha veszünk egy fényszóró polírozó készletet. A régi izzók fénye is halványabb, tehát ezt a tényt is vegyük figyelembe.

2. Világítsuk meg a műszerfalat

A műszerfalakhoz nem véletlenül tartozik egy fényerő szabályozó. Ha sötétben vezetünk miközben a műszerfal fényereje maximumra van állítva, akkor veszélyeztetjük az előre irányuló látást. Az autóversenyzők például nagyon komolyan veszik az éjszakai vezetést – általában fekete anyaggal lefedik a műszerfalat, hogy megakadályozzanak bármilyen zavaró fényt. A hétköznapi autósoknak ez egyáltalán nem ajánlott, de a műszerfal világítást vegyék nagyon alacsonyra.

A belső lámpát, vagy ha van, az olvasólámpát ne hagyjuk felkapcsolva. Az olcsóbb belső lámpák szanaszét szórják a fényt és zavarhatják a vezető szemét. A legjobb autókban az olvasólámpa fénye már egy pontra koncentrál és nem okoz szórt fényt. Ha valamilyen belső lámpa fel van kapcsolva, tekintsük ökölszabálynak, hogy a vezető sose érzékelhesse a fény forrását. A legjobb persze belső világítás nélkül vezetni sötétben.

3. Viseljük a megfelelő szemüveget

Bizonyára sokan láttak olyan reklámot, ami a sárga üvegű szemüvegeket hirdeti, mert akkor jobban lát éjjel. Ne higgye el! A feltételezett alapelv az ilyen szemüvegek “működése” mögött az, hogy javítják a kontraszt érzékelést, ami segít sötétben a tárgyak észrevételében. A valóságban azonban ezek a színes szemüvegek éppen hogy csökkentik az üvegen átjutó fényt. A legbölcsebb megoldás, ha szemorvos által felírt szemüveget hordunk, aminek a felülete tükröződésmentes.
Semmiképpen ne tegyünk fel csak divatból szemüveget, éjszakai vezetéshez különösen kerüljük ezt a hóbortot. Csak akkor használjunk szemüveget, ha az a látásunkat javítja. Ez ilyen egyszerű!

4. Figyeljünk fel a fénylő szempárokra

A sötét országúton mindenféle állat kóborolhat. Egy termetes szarvas és az autónk közeli randevúja igencsak tönkretehi mindkettőt. Ezt azonban – a megfelelő sebességet tartva – elkerülhetjük ha jól figyelünk. A fényszórónk fénye ugyanis már sokkal előbb visszatükröződik az állat szeméből, mint ahogy magát az állatot észreveszzük. Ha a messzeségben egy pár apró, világító pontot látunk, az mindenképpen egy állat jelentlétére figyelmeztet.
Ha a sötétben meglátjuk az állatot, inkább lassítsunk és ne próbáljuk kikerülni. Előfordulhat ugyanis, hogy az állat a fényszóró által megvilágított sávban marad és szépen előttünk fog bandukolni.

5. Ne nézzünk bele a szembejövő autók lámpájába

Az erős fény komolyan megzavarja az éjszaka sötétjében való figyelem összpontosítást. Az autó belsejében a szemünk hozzászokott a műszerfal halvány fényéhez, az előttünk levő sötét úthoz. Nagyon könnyen bajba sodorhat egy szembejövő, erős fénnyel rendelkező autó, vagy kamion.

Kerüljük a szemkontaktust az ilyen lámpákkal, ekkor nézzünk lefele, enyhén jobbra. Ha mégis belenéztünk egy erős fénybe, akkor lassítsunk, kb. 6 másodperc múlva a szemünk visszaáll az eredeti viszonyokhoz. Ezalatt az idő alatt nézzük az út oldalán levő, vagy a sávelválasztóba épített világító prizmákat, másnéven macskaszemeket. Ha mögöttünk is jön valaki, ne engedjünk ösztöneinknek, semmiképpen ne fékezzünk hirtelen, mert a minket követő autós is átmenetileg elvakulhatott a szembejövő fénytől és esetleg belénk jön.

Szerencsére az autópályákon sok helyen fal vagy magas növényzet akadályozza meg az ilyen vakító helyzeteket, de sajnos nem mindenhol. Győr és Mosonmagyaróvár között sötétben autózva mi is áthaladunk ilyen kevésbé barátságos szakaszokon.

Ha az erős fény a mögöttünk jövő autóból származik, például az illető reflektorozik, akkor a visszapillantó tükrünk kicsi mozgatásával egyrészt figyelmeztethetjük a másik vezetőt, másrészt elterelhetjük a fénysugarat a saját szemünből.

6. Tartsunk nagyobb követési távolságot

Nappal általában 3 másodpercnyi távolság elegendő követési távolság. Azonban éjszaka, sötétben ez 5-6 másodpercre ajánlatos növelni. A másodperc alapú követési távolság megállapításának módszerét éppen a korábban már hivatkozott jeges úton való vezetésről szóló cikkben leírtuk. Éjszaka a rosszabb látási viszonyok miatt a rekacióidőnk is nő!

Ha autónkban van lehetőség egy állandó utazási sebesség beállítására, sötétben ezt ne tegyük, ne használjuk a tempomatot. Inkább időnként változtassunk a sebességünkön, ez az agyunkat is éberen tartja.

7. Újsággal tisztítsuk meg a szélvédőt

A nappal tisztának tűnő szélvédő éjszaka már nem biztos, hogy olyan makulátlan. Lehetnek rajta olyan csíkok, amelyek éjszaka kellemetlen fénytörést okoznak. Régen dédanyáink újságpapírral tisztítottak ablakot, ha azt akarták hogy gyönyörűen tiszta legyen. Ezt ma is megtehetjük, az internet ellenére még lehet kapni nyomtatott újságot is. Azonban a papaír ne legyen fényes, színes mert az kevésbé nedvszívó.

Az ablakok belső felületét ne tapogassuk kézzel, a párát se a tenyerünkkel töröljük le. A bőrünkön levő olaj, zsiradék rátapad az üvegre és éjszaka kellemetlen csillogást okoznak az ilyen foltok. Mindig legyen kéznél egy mikroszálas anyag, vagy egy 100 %-os pamut törlőkendő a belső üvegfelület tisztítására. No persze a textil törlőnket is tartsuk tisztán!

8. Szereltessünk fel ködlámpát

A ködlámpa, mint a neve is jelzi, abban segít, hogy ködben is valóban lássuk az utat és ne csak az előttünk levő ködöt világítsuk. A köd legalább olyan kellemetlen mint a koromfekete éjszakai országút. A ködlámpa használatáról érdemes feleleveníteni a KRESZ tudásunkat.

A ködlámpa fényét nagyon alacsonyra kell állítani, mert a ködréteg általában 50-60 cm-re van az út felszíne felett. Ennél magasabbra állított ködlámpa inkább elvakítja a többi autóst. A ködlámpa szélesebb területet világít be a normál lámpáknál, így jobban látjuk mi van az út szélén. Azonban tartsuk észben, hogy a ködlámpa éppen az alacsonyan világító fénysugár miatt, az előttünk levő köveknek, akadályoknak, kátyúknak nagyobb árnyéka lesz, így azokat sokkal nagyobbnak érzékeljük a valóságosnál.

9. Óvatosan az autós kiegészítő lámpákkal

Manapság már mindenféle kiegészítő lámpát vehetünk az autónkhoz. Menetfény, távfényszóró, kiegészítő fényszóró – csak hogy párat említsük, és akkor még az ezekben levő halogén, xenon vagy LED izzókról nem is beszéltünk. Ezek lehetnek nagyon hasznosak, de ne felejtsük el, hogy mikor és hol szabad használni, hogyan szabad felszerelni az ilyen autós extra fényforrásokat. KRESZ!

Ha már van ilyen erősen világító fényszórónk, egy kicsit gondoljunk a saját szemünkre is. A LED izzóból jövő fény szinte nappali megvilágítást eredményez így a szemünk gyorsan hozzászokik. Azonban ha a szembejövő forgalom miatt lekapcsoljuk a fényszórót a normál lámpánk szörnyen tompának tűnik. Mintha egy sötét moziterembe mentünk volna be! Kb. 30 másodperc kell a szemünknek az alkalmazkodáshoz. És közben vakon vezetünk?!

10. Állítsuk be és tartsuk tisztán a külső tükröket

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem – nos ne a saját arcunkat nézegessük a visszapillantó tükörben! Úgy állítsuk be, hogy a mögöttünk jövő autó lámpájának tükrünkre vetülő fényéből a fejünket félre tudjuk hajtani. Egy nagyon picit lefele állítsuk a tükröt, mert így a fejünk enyhe előrebillentésével látjuk a mögöttünk jövő autót, de annak a fénye nem verődik vissza a szemünkbe, nem tud átmenetileg sem elvakítani minket. Ha leginkább a saját autónk oldalát látjuk, akkor a vakfoltunk megnő.
Az éjszakai vezetés során nézzünk gyakrabban a tükrökbe. Ezáltal jobban tudjuk követni mi történik odakint, ráadásul az agyunkat is tornáztatja.
A koszos visszapillantó tükörre érekző fénysugár szélesebben, diffúzabban verődik vissza, ami kellemetlen csillogó hatást eredményez. Mi a megoldás? Rém egysuzerű, tartsuk tisztán a tükröt.

10+1 Ellenőriztessük rendszeresen a látásunkat

Az előző tíz tanács az autónkra vonatkozott. Hogyan tartsuk karban a lámpákat, tükröket, mit nézzünk és mibe ne nézzünk bele. Azonban ha mi, a kormánykerék mögött, vezetés közben nézünk, tényleg jól látunk?

Ennek megítélést bízzuk a szemorvosra. Az éjszakai látás tulajdonképpen az a képességünk, hogy alacsonyan megvilágított körülmények között is jól lássunk. Ahogy idősödünk úgy általában romlik a látásunk, ezzel együtt az éjszakai látásunk is. Egy 50 év feletti embernek majdnem kétszer annyi fényre van szüksége a jó látáshoz, mint egy 30 évesnek. Az idősebbeknek lehet a szemén kialakulóban levő hályog, amit eleinte még észre sem vesz. A korral együttjáró különböző betegségekre szedett gyógyszereknek is lehetnek a látásra kiható mellékhatásai.

Azonban a fiataloknak sem árt a rendszeres szemorvosi vizsgálat a sok képernyő használat miatt. A digitális eszközök – okostelefon, laptop, tablet, stb. –  fénye fárasztja a szemet, rontja a látás minőségét. Ne kozkáztassuk senki életét!

Lejegyezte: Dudu